Translate

Prodejci ojetin na Velikonoce posilují kapacity, loni lidé využili volna k masivním nákupům

Jen v AAA AUTO mají zákazníci možnost vybírat z  nabídky až 10 000 aut na 22 pobočkách

Praha, 18. dubna 2019– Letošní příznivé počasí motivuje zákazníky k výměně jejich automobilů a autobazary hlásí výrazné navýšení návštěvnosti ve srovnání s předešlými roky. Již vloni se i přes zákaz prodeje o Velikonočním pondělí během svátků prodalo jen u největšího prodejce AAA AUTO za tři dny o 14% více aut než rok předtím za čtyři. AAA AUTO proto na Velikonoční svátky posiluje svou nabídku vozů i personální obsazení poboček.

„V loňském roce, kdy bylo poprvé o velikonočním pondělí zavřeno, se i přes to prodalo za pouhé tři dny o čtrnáct procent více automobilů než rok před tím za čtyři dny svátečního prodlouženého víkendu. Letos čekáme podobný zájem, počasí mu podle předpovědí bude přát. Termín letošních Velikonoc navíc vyšel přímo do nejsilnější sezóny, kdy lidé po zimě nejvíce své vozy vyměňují za lepší,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, která mezinárodní síť autocenter AAA AUTO provozuje. „Jakékoliv volno, kdy neplatí zákaz prodeje, lidé již tradičně využívají právě pro pohodový nákup automobilu, protože se nemusejí stresovat pořizováním vozu v pracovní době,“ doplnila Topolová. Zákazníci také mají v nejsilnější sezóně možnost vybírat z nejpestřejší nabídky v roce, která nyní dosahuje až 10 000 aut.

Nejprodávanější značkou v síti AAA AUTO byla i v prvním jarním měsíci tradičně Škoda (31%) s modely Octavia (11,5%), Fabia (9,7%) a Rapid (3,4%). 31,9% vozů je ve verzi hatchback, ale stále více lidí preferuje variantu kombi (27,9% kombi) nebo SUV (15,8%) kvůli většímu zavazadlovému prostoru a praktickému využití. 53,5% zákazníků volí benzínové automobily, 16,9% automatickou převodovku. Klimatizace je již základní výbavou pro většinu zákazníků, ale roste počet těch, kteří upřednostňují automatickou (57,3%), která přináší ještě více komfortu. Nejoblíbenější barvou je i v tomto ročním období stříbro-šedá (21,6%), dále bílá (17,8%) a černá (14,2%).

Nejprodávanější modely aut na jaře 2019 v  AAA AUTO

Hyundai i30
10.
Kia Ceed

Zlatá karta_logo AAA Skupina AAA AUTO působí na trhu již 27 let. Provozuje síť 49 poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Za dobu své existence obsloužila již přes 2,2 milionu zákazníků. Skupina prodá ročně zhruba 80 000 vozů a je tak největším prodejcem ojetých aut ve střední a východní Evropě. Prodává také zánovní vozy pod obnovenou značkou Mototechna. Společnost se pravidelně umisťuje v žebříčcích CZECH TOP 100 a Českých 100 nejlepších. Pro roky 2017 a 2018 byla držitelem prestižního ocenění Superbrands a umístila se na 2. místě v celoevropské soutěži European Business Awards 2016/2017. Skupinu AAA AUTO vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners. Značky AAA AUTO a Mototechna jsou oficiálním partnerem české nejvyšší fotbalové soutěže – Fortuna ligy.